Sıkça Sorulan Sorular

Evet Baleno da bir Vals Elektronik A.Ş. markası olup, tüm ürünleri Vals garantisindedir ve Vals servisleri tarafından hizmet görmektedir.
Hayır, vantilatörler çalıştığı ortamın sıcaklığını düşürmezler, ancak yarattığı esinti ile serinleme etkisi yaratırlar. İnsan vücudu terleme yoluyla ısısını düzenler. Ter, cildin yüzeyinde buharlaşarak vücuttan ısı alır ve vücut sıcaklığını düşürür. Vantilatör, oda içindeki havayı hareket ettirerek terin daha hızlı buharlaşmasını sağlar. Bu hızlı buharlaşma, vücudun ısısını düşürerek serinlik hissiyatı sağlar. Bu nedenle vantilatörler sıcak günlerde serinlemek için etkili ve sağlıklı bir araçtır.
Bazı vantilatör modellerimizde bulunan iyonizer, negatif iyon üretilmesini sağlar. Bu negatif iyonlar, havada bulunan pozitif yüklü toz, polen, duman gibi partiküllerle reaksiyona girerler. Bu reaksiyon sonucunda, partiküllerin yüksüz hale gelmeleri sağlanır ve yer yüzeylerine çökmeleri kolaylaşır. Böylece, iyonizerler havadaki partikül kirliliğini azaltarak iç ortamın temizlenmesine katkı sağlarlar. Ayrıca, negatif iyonlar, hava kalitesini artırmakla kalmaz, aynı zamanda insanların ruh halini ve genel sağlığını da olumlu yönde etkileyebilir. Doğada başlıca iki yöntem ile negatif iyon oluşumu gerçekleşir. Bunlardan bir tanesi denizde dalgaların birbirine çarpması, ikincisi ise rüzgarın ağaç yapraklarına çarpmasıdır. Bu nedenle deniz kenarı ve ormanlarda solunan hava insana ferahlık verir. İyonizer aslında ormanlarda ve deniz kenarlarında doğal olarak gerçekleşen bu olguyu yapay olarak evinizde gerçekleştirmenize olanak sağlar.
Tercihiniz ihtiyacınıza bağlıdır. Tercihinize referans olabilmesi için özet bir karşılaştırma yapalım. Klimalar dış ünitesi olan ürünler olduğu için hava sıcaklığını düşürürler, dış ünitesi olmayan hiç bir cihaz ortamdaki ısıyı düşüremez. Vantilatörler ise çalıştığı ortamda esinti yaratarak insan vücudundaki nemin buharlaşma hızını arttırarak vücut sıcaklığının düşmesini ve serinleme hissini sağlar, ama ortam sıcaklığını düşürmez. Dolayısı ile özellikle belli sıcaklıklarda tutmanız gereken bir oda var ise (hasta bakım odası veya test cihazlarının muhafaza edildiği odalar gibi) klima kullanmanız gerekmektedir. Kişisel kullanım için de klimalar vantilatörlere göre daha kuvvetli bir serinleme etkisi yaratırlar ancak klima kullanmak pek çok açıdan daha maliyetlidir. Hem ürün fiyatları vantilatöre göre daha yüksektir, hem enerji tüketimi çok daha yüksektir, hem taşınabilir olmadıkları için kullanacağınız her odaya ayrı takmanız gerekir, hem de düzenli olarak bakım ve temizlik yapılması gerekir. Eğer bu bakımlar yapılmazsa klimadan çıkan birçok bakteri insan sağlığı üzerine olumsuz etkiler doğurabilir. Ayrıca klimaların iç ünitesi soğutma işlemi sırasında ortamdan nem alır, bu nem, iç ünitede yoğuşarak su damlacıklarına dönüşür ve genellikle bir drenaj sistemi aracılığıyla dışarı atılır. Sonuç olarak, klima serinletme modunda çalışırken havayı kurutabilir çünkü nem oranını azaltır. Bu durum, hava daha az nem içerdiği için cildin ve solunum yollarının kurumasına neden olabilir. Eğer klima kullanmayı tercih edecekseniz, nem seviyesini dengelemek için bununla birlikte bir nemlendirici cihaz da kullanmak olumsuz etkileri azaltmaya yardımcı olacaktır.
Vantilatör ile serinletilen bir ortamda uyumak zararlı değildir. Ancak uyku sırasında insan metabolizması yavaşlayacağı için vücut sıcaklığı doğal olarak düşer, buna bir de vantilatörün serinletme etkisi eklenince istenenden fazla serinlemeye sebep olabilir. Normal şartlarda böyle bir durumda vantilatörü kapatır veya konumumuzu değiştiririz, ancak uyku sırasında bunu farkedemeyeceğimiz için üşümeye ve dolayısı ile kas ve eklem ağrılarına sebep olabilir. Buna ek olarak vantilatör vücut nemini buharlaştırarak serinletme prensibi ile çalıştığı için çok uzun süre üzerinize doğru çalışması cilt ve solunum yollarında kuruma hissi yaratabilir. Daha konforlu bir uyku için vantilatörü en yüksek güç seviyesinde değil, orta veya düşük seviyede ve salınım hareketi ile çalıştırmanız önerilir. Salınım hareketi rüzgarın sürekli üzerinize gelmesini önler ve çoğunlukla konforlu bir uyku için yeterli olur, eğer bu yeterli olmuyorsa vantilatörü tavana veya duvara doğru yönlendirip, rüzgarın size doğrudan gelmemesini, dolaylı bir hava sirkülasyonu yaratmasını sağlayabilirsiniz, bu durumda da yine salınım ile kullanmanız önerilir.
Hayır, powerbank veya taşınabilir güneş paneli ile çalışabilen tek ürünümüz Valstronot’tur. SF 8 BAAC, AC motora sahip olup, normal evlerde olan 220 VAC elektrik kullanımı gerektirmektedir.
Prensip olarak dış ünitesi bulunmayan hiç bir ısıtıcı, odaya verdiği ısı bakımından bir diğerinden daha verimli değildir. Isı, enerjinin en düzensiz halidir, bu nedenle tüm elektrikli ısıtıcılar %100 verimlidir. Bu tüm ısıtıcı tipleri (dış ünitesi olanlar hariç) ve markaları için geçerlidir. Bu nedenle, örneğin bulunduğu ortama 2000 Watt ısı veren bir ısıtıcı tam olarak 2000 Watt elektrik tüketir. Daha az elektrik tüketip, daha çok ısıtma sağlamak gibi bir ihtimal dış ünitesi olmayan hiç bir elektrikli ısıtıcı için mümkün değildir. Ancak ısının ortama geçiş şekli ısıtıcı tiplerine göre değişebilmektedir. Örneğin radyatör tipi ısıtıcılar çoğunlukla iletim ve doğal taşınım ile ısı transferini sağlayacağı için daha uzun sürede ısınma etkisi yaratır, üzerinde bir fan bulunan ısıtıcılar ise ısı taşınımını hızlandıracağı için ısınma etkisini daha kısa sürede sağlarlar, Infrared ısıtıcılar ise en yüksek ısı transferini ışınım ile sağladıkları için henüz ortam sıcaklığını arttırmadan karşısındaki cismi (veya insanı) ısıtmaya başlar, bu nedenle en hızlı şekilde ısınma etkisi yaratır.
Klima ve Isı Pompaları dış ünitesi olan ürünler olduğu standart elektrikli ısıtıcılardan daha farklı bir çalışma prensibine bağlıdır ve genellikle tükettiği elektriğe göre daha yüksek oranda ısıtma sağlarlar. Bu nedenle yıl içinde çok kullanılacaksa klima veya ısı pompası kullanımı enerji tüketimi açısından daha faydalı olacaktır. Eğer sıcak bölgelerde yaşıyorsanız veya ana ısıtma kaynağınız elektrikle çalışan ısıtıcılar değilse hem taşınabilir olması hem de fiyatlarının daha uygun olması sebebiyle elektrikli ısıtıcılar (fanlı ısıtıcı, infrared ısıtıcı veya yağlı radyatör gibi) tercih edilebilir.
Odaya verdikleri ısı açısından dış ünitesi olmayan hiç bir ısıtıcı tipi diğerinden daha verimli değildir. Radyatör tipi ısıtıcılar çoğunlukla iletim ve doğal taşınım ile ısı transferini sağlayacağı için daha uzun sürede ısınma etkisi yaratır, uzun süre kapatmadan çalıştırmayı düşünüyorsanız ve hızlı ısınma ihtiyacınız yoksa en sessiz oldukları için bu ürünler tercih edilebilir. Fanlı ısıtıcılar ise ısı taşınımını hızlandıracağı için ısınma etkisini daha kısa sürede sağlarlar, ancak çalışan fan sese aşırı duyarlı bazı kişilerde rahatsızlık yaratabilir, yapısı gereği ile genellikle fiyat olarak en uygun ısıtıcılar da fanlı ısıtıcılardır. Infrared ısıtıcılar ise ısı transferini ışınım ile sağladıkları için henüz ortam sıcaklığını arttırmadan karşısındaki cismi (veya insanı) ısıtmaya başlar, bu nedenle en hızlı şekilde ısınma etkisi yaratır. İçerisini soğutamayacağınız kadar büyük ortamlar için (fabrikalar, bahçe ve balkonlar gibi) en verimli ısıtma yöntemi bu olacaktır, çünkü ortamı ısıtmadan da karşısındaki insanı ısıtacaktır. Ayrıca çok hızlı ısınma etkisi istiyorsanız iç ortamlarda da tercih edilebilir.
Elektrikli ısıtıcılar standartlara uygun şekilde üretildiğinde güvenlidir. Ancak yüksek akım çeken ürünler oldukları için standartlara uygun üretilmediğinde tehlike yaratabilir. Bu nedenle özellikle ısıtıcı gibi yüksek güçlü ürünlerde güvenilir markaların ürünlerini tercih etmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca ısıtıcıyı bir uzatma kablosu ile kullanacak iseniz kullanacağınız uzatma kablosunun akım kapasitesinin ısıtıcıya uygun olmasına dikkat ediniz.
Elektrikli ısıtıcıları uzatma kablosu veya üçlü priz ile kullanabilirsiniz ancak kablonun ve prizin akım kapasitesinin ısıtıcıya uygun olması gerekmektedir. Referans olarak, 220 Volt’ta 2500 Watt güç harcayan bir ısıtıcı teorik olarak 11.36 Amper akım çeker, dolayısı ile bu ısıtıcıyı kullanacağınız bir uzatma kablosunun en az 12 Ampere dayanıklı bir uzatma kablosu olması gerekir. Eğer üçlü priz gibi üzerine birden fazla cihazın bağlanacağı bir uzatma kablosu ile kullanacaksanız diğer prizlere takacağınız cihazların çekeceği akımı da hesap edip kablo ve priz tercihinizi yapmalısınız.
En özet şekilde 10 saat diyebiliriz. Ancak bu durum powerbank’in kapasitesi, Valstronot’u çalıştırdığını güç seviyesi ve fonksiyonları gibi pek çok etmene bağlı. Referans olması açısından; Vals Markalı PB 20 VA model 20.000 mAh kapasiteli, tam şarjlı bir powerbank ile 7. seviyede çalıştırılan ve ek özellikleri (iyonizer, salınım) açılmayan bir Valstronot 10 saat kesintisiz çalışabilmektedir. Ek özelliklerin açılması, daha yüksek seviyede çalıştırılması (toplam 12 güç seviyesi var) veya çalıştırılan ortamda ters yöne kuvvetli rüzgarın olması gibi durumlarda bu süre azalacaktır. Daha düşük güç seviyesinde kullanılması veya 20.000 mAh’den daha yüksek kapasiteli bir powerbank kullanılması durumunda bu süre artacaktır.
Güneş yeterli seviyede geldiği sürece kesintisiz çalışabilmektedir. Burada güneş panelinin verimliliği ve güneş ışınların geliş açısı ve etkinliği önem kazanmaktadır. Valstronot tüm özellikleri açıkken (iyonizer ve salınım) ve en yüksek güçte çalıştırılırken 25 Watt güç çekmektedir (Güneş paneli ile çalıştırmanın genellikle açık alanda olacağı ve bu durumda iyonizer çalıştırılması gerekmeyeceğini düşünürsek bu güç gereksinimi daha da düşük olacaktır). Vals SP 30 VF ise 30 Watt güç sağlama kapasitesindedir, yani bu güneş paneli ile çalıştırılan bir Valstronot güneş ışınları tam dik gelmese bile Valstronot’u tam güçte çalıştırabilecektir. Testlerimizin yapıldığı Manisa’daki tesislerimizde, ortalama bir yaz gününde, Valstronot tam güçte ve iyonizer hariç tüm özellikleri açıkken saat 10:00 ile 18:00 arasında kesintisiz bir şekilde SP 30 VF güneş paneli ile, hiç elektrik tüketmeden çalışabilmektedir.
Valstronot’un çalışmak için ihtiyaç duyduğu enerjinin tamamı SP 30 VF güneş paneli tarafından sağlanabilmektedir. Bunun dışında bir enerji kaynağına, önceden sarj etmenize gerek yoktur. Dolayısı ile herhangi bir şekilde elektrik faturanıza yansıması olmayacaktır.
Hayır, 12 Volt’ta minimum 1.5 Amper akım verebilen tüm taşınabilir güç kaynakları ile çalışabilmektedir. Sadece Valstronot’a özel USD-DC (örneğin CDC 12 VA) kablonuz olması gerekmektedir.
Hayır, ürünü satın aldığınızda standart olarak sabit güç kaynağı ile kullanmanıza olanak sağlayan adaptör ile geliyor. Bunun dışında Valstronot’a özel USD kablosu (CDC 12 VA veya muadili) satın almanız ve bir adet powerbank’iniz veya güneş paneliniz olması gerekiyor.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.